Kursevi stranih jezika za omladinu i odrasle
  • Registracija
srenfrdeitrues

Kursevi stranih jezika za omladinu i odrasle

 

Agencija „Akademija“ organizuje nastavu za učenje velikog broja stranih jezika među kojima su najtraženiji: engleski, nemački, italijanski, francuski, španski, norveški, ruski, itd.

 Nastavu je prilagođena različitim starosnim i interesnim grupama.

 

Za omladinu i odrasle kursevi su organizovani po CEFR standardu (evropski okvir za poznavanje jezika). Postoji ukupno 6 nivoa, od početnog do višeg. Nivo kursa se određuje za svakog polaznika pojedinačno nakon testiranja.

 Nivoi:

 - početni - A1

 - početni – A2

 - srednji - B1

 - srednji - B2

 - viši - C1

 -viši - C2

 

OPŠTI USLOVI:

 Trajanje: Svaki od gore navedenih nivoa traje od četiri do šest meseci, odnosno od 64 do 100 školskih časova, dva puta sedmično po dva časa. Nastava se održava u jutarnjim, popodnevnim ili večernjim terminima.

 Literatura: Škola obezbeđuje neophodne udžbenike i radne sveske za sve polaznike.

 Engleski jezik: „New Headway“ (Oxford University Press-a)

 Nemački jezik: „Themen aktuell“ ili „Schritte“ (Hueber)

 Italijanski jezik: „Progetto italiano“ (Edilingua)

 Francuski jezik: „Café Crème“ (Hachette)

 Norveški jezik: „Pa vei“ (Cappelen)

 

 Stručni predavači.

 Rad u malim grupama.

 Moguća individualna nastava.

 Izuzetno povoljne cene, plaćanje u ratama.

 

Sertifiakt:

 Po završetku svakog od nivoa vrši se provera slušanja, čitanja, sporazumevanja, izražavanja i pisanja. Polaznici koji uspešno polože završni test dobijaju sertifikat naše škole, koji je priznat na nacionalnom nivou.

 Za polaznike koji preferiraju međunarodni sertifikat, organizuju se pripremni kursevi za polaganje ispita u akreditovanim testnim centrima.

 

ISHODI UČENJA PO NIVOIMA

 POČETNI A1:

 Polaznici će biti u stanju da koriste jezik u svakodnevnim situacijama (da se predstave, da opišu članove porodice, stan i okruženje, na putovanju, ponašanje u hotelima i restoranima, slobodno vreme), naučiće osnove gramatike, čitanja i pisanja. Puno vremena se posvećuje slušanju, razgovoru i proširivanju rečnika. Ovaj nivo omogućava polaznicima da izgrade dobre osnove za dalje učenje jezika.

 POČETNI A2:

 Za uspešno praćenje ovog kursa potreban je završen nivo POČETNI A1 ili najosnovnije znanje jezika.

Nakon ovog kursa, polaznici će biti u stanju da koriste jezik u svakodnevnim aktivnostima (prošlim, sadašnjim i budućim). Takođe, polaznici će biti u stanju da govore o svojim interesovanjima, hobijima, da se snađu u pošti, banci, restoranu, hotelu, da vode kraće telefonske razgovore, kao i da se orjentišu u prostoru.

 SREDNJI B1:

 Za uspešno praćenje ovog kursa potreban je završen nivo POČETNI A2 ili osnovno znanje jezika.

 Nakon ovog kursa, polaznici raspolažu sa većim fondom reči, kojima mogu da sadržajnije govore o porodici, interesovanjima, poslu, školi, sportu, putovanjima, događajima, muzici, filmu, pozorištu. Takođe savladaće i naprednu gramatiku jezika.

 SREDNJI B2:

 Za uspešno praćenje ovog kursa potrebano je predznanje na nivo SREDNJI B1.

 Nakon ovog kursa, polaznici će jasno i detaljno razgovarati o temama iz svakodnevnog života, izražavati svoje stavove o prodici i okruženju. Imaće sposobnost čitanja, razumevanja, prepričavanja članaka i izveštaja koji se bave savremenim problemima. Posedovaće sposobnost pisanja pisama sa naglaskom na ličnom doživljaju značaja događaja ili iskustava.

 VIŠI C1:

 Za uspešno praćenje ovog kursa potreban je završen nivo SREDNJI B2 ili dobro znanje pisanog i govornog jezika.

 Nakon ovog kursa, polaznici će biti u stanju da argumentovano razvijaju teme, naglase ono što je važno, iznesu bitne detalje i primere, da razumeju većinu radio i TV programa na standardnom jeziku, jasno i detaljno opisuju događaje i teme iz svoje sfere interesovanja, prepoznaju i koriste idiomatske izraze, prepričavaju informacije iz različitih izvora, učestvuju u razgovoru prenoseći svoje emocije i reakcije na određene događaje.

 VIŠI C2:

 Za uspešno praćenje ovog kursa potreban je završen nivo VIŠI C1 ili dobro znanje pisanog i govornog jezika. Nakon ovog kursa, kod polaznika nema nikakvih poteškoća u razumevanju govornog jezika u svim njegovim oblicima. Takođe, očekuje se čitanje sa lakoćom svake vrste pisanog teksta, uključujući apstraktna i jezički složena štiva kao što su priručnici, uputstva, stručni članci i književna dela. Učestovanje u konverzaciji ili raspravi bez ikakvog napora. Dobro poznavanje idiomatskih fraza i kolokvijalizama. Tečno i precizno izražavanje. Pisanje jasnih i čitljivih tekstova u odgovarajućem stilu složenih pisama, izveštaja i članaka u kojima se izlaganje vrši na logičan način.

 POSLOVNI KURSEVI:

 Poslovni kursevi stranih jezika organizuju se, takođe u novoima, od početnog do naprednog. Preduslov je poznavanje jezika na elementarnom nivou. Namenjen je onima koji su fokusirani na poslovnu komunikaciju (telefonski razgovori, sastanci, pregovaranje, poslovna dokumentacija, izveštaji, itd). Mogu biti orijentisani ka specijalizovanim ciljnim grupama (medicina, turizam, ekonomija, tehnika).

 Nastava se može organizovati u našoj školi, a za organizovane grupe pružamo mogućnost „workshop“ radionica.

 

Kontaktirajte nas

Agencija "Akademija"

Vojvode Stepe 44, Čačak

Telefon: 032/320-950

Mobilni: 063/610-941

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.