Međunarodni ispiti
  • Registracija
srenfrdeitrues

Agencija „Akademija“ organizuje pripremnu nastavu za polaganje ispita u testnim centrima akreditovanim na međunarodnom nivou.

ZA ENGLESKI JEZIK PRIPREMA ZA:

KET (Key English Test)

PET (Preliminary English Test)

FCE (First Certificate in English)

CAE (Certificate in Advanced English)

CPE (Certificate in Proficiency in English)

IELTS (International English Language Testing System)

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

KET (Key English Test) Ispit je namenjen polaznicima čije je vladanje jezičkim veštinama engleskog jezika na osnovnom nivou, potrebnom prilikom putovanja u zemlje engleskog govornog područja. Na skali CEFR-a nosi oznaku A2.

PET (Preliminary English Test) Ispit potvrđuje da je polaznik savladao jezik u meri da može da se snađe u očekivanim situacijama u društvu i na poslu u engleskom govornom okruženju. Na skali CEFR-a nosi oznaku B1.

FCE (First Certificate in English) Polaznici na ovom nivou mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda poznavanja jezika za zaposlenje i neke studije širom Velike Britanije, kao i svuda u svetu. Na skali CEFR-a nosi oznaku B2.

CAE (Certificate in Advanced English) je prvi od dva najviša nivoa ispita iz engleskog jezika. Na skali CEFR-a nosi oznaku C1. Polaznici na ovom nivou snalaze se sigurno u različitim situacijama na poslu, u društvu, na studijama, u zemljama engleskog govornog područja. Priznaju ga skoro svi univerziteti i koledži u Velikoj Britaniji, uključujući i mnoge kompanije.

CPE (Certificate in Proficiency in English) je najviši nivo ispita engleskog jezika. Na skali CEFR-a nosi oznaku C2. Nosioci ovog sertifiakta mogu da prate nastavu visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija u celom svetu. Priznaju ga svi univerziteti i koledži u Velikoj Britaniji, kao i širom sveta.

IELTS (International English Language Testing System) Noisoci IELTS sertifikata, kao osobe kojima engleski nije maternji jezik, mogu studirati na više od 2.000 koledža i univerziteta u SAD, Evropi i Australiji. Takođe ga prihvataju kompanije i državne institucije. Neophodan je kao deo dokumentacije potrebne za useljenje u neku od zemalja engleskog govornog područja.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) Testom TOEFL se procenjuje nivo znanja u jezičkim veštinama: slušanja, čitanja, sporazumevanja, izražavanja i pisanja. TOEFL je test namenjen onima koji planiraju nastavak studija (u inostranstvu) na engleskom jeziku. Rezultate TOEFL ispita priznaje preko 5.000 koledža i univerziteta u preko 90 zemalja kao i sve veći broj univerziteta u Evropi.

ZA NEMAČKI JEZIK PRIPREMA ZA:

SD1 (Start Deutsch 1)

SD2 (Start Deutsch 2)

ZDJ (Zertifikat Deutsch für Jugendliche)

ZDFB (Zertifikat Deutsch für den Beruf)

ZD (Zertifikat B1/2)

ZOP (Zentrale Oberstufenprüfung)

SD1 (Start Deutsch 1) nosi oznaku A1 na skali CEFR-a, i potvrda je jednostavnog poznavanja nemačkog jezika. Neophodan je za dobijanje boravišne vize u Nemačkoj.

SD2 (Start Deutsch 2) nosi oznaku A2 na skali CEFR-a , i potvrda je elementarnog poznavanja nemačkog jezika. Neophodan je za dobijanje boravišne vize u Nemačkoj.

ZDJ (Zertifikat Deutsch für Jugendliche) nosi oznaku B1 na skali CEFR-a, i potvrda je solidnog osnovnog poznanja nemačkog jezika, kao i mogućnosti snalaženja u svim važnim svakodnevnim situacijama.

ZDFB (Zertifikat Deutsch für den Beruf) nosi oznaku B2 na skali CEFR-a, i podrazumeva samostalno korišćenje nemačkog jezika.

ZD (Zertifikat B1/2) - Zertifikat B1/2 predstavlja poznavanje jezika na naprednom nivou. Ispit nosi oznaku (B1/B2) na skali CEFR-a. Namenjen je studentima koji žele da prate studije na nemačkom govornom području.

ZOP (Zentrale Oberstufenprüfung) - predstavlja veoma napredan, visok nivo poznavanja nemačkog jezika. Odgovara najvišem stepenu (C2) na skali CEFR-a.

OPŠTI USLOVI

Trajanje: Program pripreme traje od tri do pet meseci, odnosno od 40 do 70 školskih časova, dva puta sedmično po dva časa. Nastava se održava u jutarnjim, popodnevnim ili večernjim terminima.

Način rada: Grupni rad (od 6 do 10 polaznika u grupi) Individualni rad

Literatura: Škola obezbeđuje neophodne udžbenike i radne sveske za pripreme.

Organizovanje ispita zakazuje se u terminima koje određuju međunarodni testni centri i posebno se naplaćuje.

Kontaktirajte nas

Agencija "Akademija"

Vojvode Stepe 44, Čačak

Telefon: 032/320-950

Mobilni: 063/610-941

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.