Opšti uslovi
  • Registracija
srenfrdeitrues

Opšti uslovi

Agencija za obrazovanje „Akademija“ Čačak već duži niz godina promoviše programe prekvalifiakcija i stručnog osposobljavanja. U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, u poslednjih pet godina, realizovala je preko 100 različitih obuka za prekvalifikacijie i dokvalifikacije čime je obuhvaćeno preko 1500 lica sa evidencije NSZ. Osluškujući potrebe na tržištu rada, a u cilju smanjenja stope nezaposlenosti, Agencija „Akademija“ nudi prekvalifikacije, dokvalifikacije i stručna osposobljavanja za preko 250 zanimanja.

Kao akter obrazovanja odraslih, Agencija „Akademija“ spaja svet obrazovanja i svet rada, organizujući obuke kroz teorijski i praktični rad. Teorijski deo realizuje stručni nastavni kadar, dok se praktični deo obuka poverava instruktorima u preduzećima, radionicama i zanatskim radnjama. Sastavni deo svake obuke je teorijska i praktična nastava iz bezbednosti i zdravlja na radu. Za svaki program obuke škola obezbeđuje skripta i udžbenike.

Od posebnog značaj su obuke za osobe sa posebnim potrebama koje se realizuju po akreditovanim nastavnim planovima i programima, uz obavezan monitoring i evaluaciju stručnih lica (psihologa, socijalnih radnika, pedagoga). Nastavni planovi i programi koncipirani su tako da obuke traju 3, 6 ili 9 meseci. Po završetku obuke organizuju se završni ispiti za proveru stručne osposobljenosti.

Završni ispit obuhvata

•Osnovi struke

•Tehnologija zаnimаnjа

•Bezbednosti i zdravlje nа rаdu

•Praktični rad

Polaznici koji uspešno polože ispite dobijaju Uverenje o stručnoj osposobljenosti za konkretno zanimanje sa kojim mogu raditi u privatnom ili državnom preduzeću ili otvoriti samostalnu zanatsku, trgovinsku ili uslužnu radnju.

Postoji mogućnost samo provere stručne osposobljeneosti uz izdavanje Uverenja, za polaznike koje rade na određenim poslovima od 3 meseca do godinu dana.

Kontaktirajte nas

Agencija "Akademija"

Vojvode Stepe 44, Čačak

Telefon: 032/320-950

Mobilni: 063/610-941

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.