Početna

O nama

Kursevi

Reference

Zaposleni

Kontakt

JPOA

Ugostiteljska struka
  • Registracija

Obuka, kurs i prekvalifikacija za konobara

Informacije o obuci:

Broj časova: 240 (2 meseca)

Oblast programa: Lične usluge – ugostiteljstvo 

Karijerne mogućnosti:  

Pruža put ka karijeri u oblasti ugostiteljstva. Kurs je namenjen osobama koje žele da rade kao konobari u restoranima, kafićima i noćnim barovima, kao i onima koji imaju mogućnost započinjanja sopstvenog biznisa.

Ulazne kvalifikacije II stepen stručne spreme. Odgovarajuće iskustvo, profesionalna interesovanja i sposobnosti takođe se uzimaju u obzir.

Ključne kompetencije:

  • Primenjuje principe bezbednosti na radu  i
  • Ume da pruži prvu pomoć
  • veštine komunikacije sa kolegama na poslu. 
  • znanja o hotelijerstvu i ugostiteljstvu;
  • veštine korišćenja i održavanja  opreme;
  • znanja i veštine u oblasti zaštite hrane i održavanja higijene;
  • veštine komunikacije sa mušterijama;
  • veštine pripreme restorana;
  • veštine  pripreme jednostavnih koktela;
  • veštine posluživanja pića i hrane;
  • veštine prezentacije hrane i pića i savetovanja klijenata;
  • veštine upravljanja finansijskim informacijama;

Struktura kursa:

  • Bezbednost i zdravlje na radu
  • Pružanje prve pomoći
  • Primenjena znanja iz oblasti hotelijerstava i ugostiteljstva – hotelijerske usluge, organizacija, standardi ponašanja i kominikacija, higijena i zaštita hrane  
  • Korišćenje i održavanje opreme
  • Interpersonalna komunikacija, kultura ophođenja sa mušterijama i savetovanje
  • Razumevanja naziva jela i pića na engleskom
  • Priprema restorana
  • Priprema i služenje espresso kafe, kapućina i sl.
  • Usluge služenja bezalkoholnih i alkoholnih pića
  • Veštine posluživanja hrane
  • Pravljenje jednostavnih koktela
  • Prezentacije hrane i pića i savetovanje klijenata
  • Naplata računa i vođenje finansijske evidencije
  • Implementacija procedura o bezbednosti hrane
  • Organizija kockanja- poker aparati i sl.

Kandidati mogu i duže ostati na praksi i uz uslove koje dogovaraju sa vlasnicima firme u kojoj su na praksi.