O nama
  • Registracija
srenfrdeitrues

25 GODINA POSTOJANJA

Agencija za obrazovanje "AKADEMIJA" Čačak je osnovana 1992. godine pod imenom "Microcom", kao prva škola računara u Srbiji van Beograda. Sve do 2006. godine, bavila se isključivo organizovanjem kurseva iz oblasti računarske tehnike i informatike, od kada započinje aktivnosti organizovanja kurseva stranih jezika, savremenog poslovanja, pripreme za upis na fakultete, kao i obuka za stručnu osposobljenost, prekvalifikacije i dokvalifikacije.

Naša referenca je preko 17.000 obučenih polaznika, zaposlenih, nezaposlenih, osoba sa posebnim potrebama, omladine i dece.

LOKACIJA

Škola se nalazi u Čačku na dve lokacije, obe u strogom centru grada. Poseduje dva savremeno opremljena računarska kabineta, kao i četiri učionice opšte namene.

Pored organizovanja obuka u Čačku, Agencija „Akademija“ realizuje svoje edukativne programe i u drugim gradovima širom Srbije (Gornji Milanovac, Kraljevo, Novi Pazar, Aranđelovac, Požega, Užice, Valjevo, Loznica, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Despotovac, Leskovac, Vranje, Pančevo, Majdanpek, Bačka Palanka, Novi Sad, Beograd, ...).

CILJEVI

Agencija za obrazovanje „Akademija“ Čačak, kroz aktivnosti neformalnog obrazovanja svima pruža mogućnost sticanja novih znanja, veština i kompetencija, kao dopunu formalnom obrazovanju ili kao drugu šansu za one koji su propustili redovno školovanje.

Osnovni cilj je poboljšanje obrazovne i kvalifikacione strukture stanovništva kroz proces celoživotnog učenja radi lakšeg pronalaženja posla, unapređenja kvaliteta života i ličnog napredovanja.

PROGRAM RADA I AKREDITACIJE

Svoju programsku koncepciju škola zasniva na kvalitetnim i aktuelnim programima, kroz neprekidno usaglašavanje sa potrebama tržišta rada i ponudom u oblasti obrazovanja, od osnovnog do visokoškolskog.

Agencija Akademija je ovlašćeni ECDL test centar od 2005. godine i organizuje informatičke obuke po akreditovanom programu Syllabus, kao i polaganja za međunarodno priznate ECDL START i ECDL CORE sertifikate.

U saradnji sa akreditovanim centrima pruža se mogućnost sticanja svetski priznatih Microsoft, Adobe, Autodesk, CISCO, ComTIA sertifikata.

Programi stranih jezika organizuju se po CEFR standardu u saradnji sa Institutima i drugim školama jezika u zemlji.

Škola poseduje veliki broj programa za stručno osposobljavanje, prekvalifikacije i dokvalifikacije akreditovanih od strane Ministarstva prosvete, Ministarstva za rad i socijalnu politiku, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Realizaciju programa škola podržava izdavanjem velikog broja priručnika u okviru svoje izdavačke delatnosti.

PREDAVAČI I SARADNJE

Kvalitet naših usluga baziran je na angažovanju visoko obrazovanih i kvalifikovanih predavača i instruktora, na saradnji sa mnogim institucijama obrazovanja (visokoškolske ustanove, instituti, zavodi) kao i na saradnji sa drugim akterima obrazovnog procesa (Nacionalna služba za zapošljavanje, privredna društva, preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, preduzetnici i zanatlije, udruženja, stručna društva).

Naročito ističemo saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovanjem obuka za nezaposlena lica, Ministarstvom prosvete za koje sprovodimo obuke po akreditovanim programima za profesionalno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, nevladinim organizacijama (DRC, EAR, SDC..) sa kojima realizujemo projekte za različite socijalne grupe (izbegla i raseljena lica, socijalno ugrožene grupe, osobe sa invaliditetom...).

Kontaktirajte nas

Agencija "Akademija"

Vojvode Stepe 44, Čačak

Telefon: 032/320-950

Mobilni: 063/610-941

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.