Početna

O nama

Kursevi

Reference

Zaposleni

Kontakt

JPOA

Ugostiteljska struka
  • Registracija

Obuka, kurs i prekvalifikacija za barmena

Informacije o obuci:

Broj časova: 210 (2 meseca)

Oblast programa: Lične usluge – ugostiteljstvo

Karijerne mogućnosti:  

Pruža put ka karijeri u oblasti ugostiteljstva. Kurs je namenjen osobama koje žele da rade kao barmeni u restoranima, kafićima i noćnim barovima, kao i onima koji imaju mogućnost započinjanja sopstvenog biznisa.

Ulazne kvalifikacije: Srednje obrazovanje i znanje engleskog jezika (osnove)

Ključne kompetencije:

  • Primenjuje principe bezbednosti na radu i
  • Ume da pruži prvu pomoć
  • poznaje terminologiju u ugostiteljskim objektima
  • veštine rukovanja kompletnim inventarom u baru
  • veštine komunikacije sa gostima
  • znanja iz oblasti zaštite hrane i održavanja higijene (HASAP standard)
  • znanja i veštine serviranja, prezentovanja i usluživanja pića, napitaka i hrane
  • razlikuje namernice za odgovarajuću vrstu napitaka
  • razlikuje načine obrade namernica
  • znanja i veštine kompletnog pripremanja barskih mešavina
  • znanja iz oblasti vođenja finansijske evidencije
  • ispoljava pozitivan odnos prema profesionalno etičkim normama i vrednostima

Struktura kursa:

  • Bezbednost i zdravlje na radu
  • Pružanje prve pomoći
  • Primenjena znanja iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva (usluge, organizacija, standardi ponašanja i komunikacije, higijenski standardi u baru, zaštita pića i namirnica)
  • Osnove sistema bezbednosti i kvaliteta hrane HASAP
  • Pripremni i završni radovi u baru (pojam, uloga, zadaci i procedure, inventar-oprema, nameštaj, uređaji)
  • Poslovna komunikacija (interpersonalna komunikacija, briga o gostima i savetovanje)
  • Razumevanje osnovnih pojmova iz ove oblasti na engleskom jeziku
  • Poznavanje, prezentovanje, serviranje i usluživanje pića, napitaka i jednostavnih jela
  • Poznavanje, prezentovanje i priprema barskih mešavina (koktela) - bezalkoholnih i alkoholnih
  • Vođenje finansijske evidencije (knjiga šanka, trebovanja i otpisa, obračuni prometa) hrane

Kandidati mogu i duže ostati na praksi i uz uslove koje dogovaraju sa vlasnicima firme u kojoj su na praksi.