Početna

O nama

Kursevi

Reference

Zaposleni

Kontakt

JPOA

Prehrambena struka
  • Registracija

Obuka, kurs i prekvalifikacija za prerađivača voća i povrća

Informacije o obuci:

Broj časova: 240 (2 meseca)

Oblast programa: Prerada hrane

Karijerne mogućnosti:  

Pruža put u karijeri u oblasti proizvodnje hrane i usluga. Namenjen je osobama koje žele da rade kao prerđivači voća i povrća u industriji i sličnim objektima kao i onima koji imaju mogućnost započinjanja sopstvenog biznisa.

Ulazne kvalifikacije: Minimum osnovno obrazovanje.

Ključne kompetencije:

  • Primenjuje principe bezbednosti na radu i
  • Ume da pruži prvu pomoć;
  • Upoznat je sa tehnološkim klasifikacijama i svojstvima voća i povrća,
  • Upoznat je sa tehnološkim klasifikacijama i svojstvima voća i povrća, pomoćnim sirovinama
  • Upoznat je sa prijemom, klasiranjem i privremenim skladištenjem sirovina,
  • Upoznat je sa pranjem i uklanjanjem nekorisnih delova, mehaničkom i termičkom obradom sirovina,
  • Upoznat je sa pripremom ambalaže.
  • Vrši izradu proizvoda od voća (kompot, džem, marmelada, pekmez) i povrća (marinirano povrće, ajvar).

Struktura kursa:

  • Bezbednost i zdravlje na radu
  • Pružanje prve pomoći
  • Tehnološkia klasifikacija i svojstva voća i povrća,
  • Tehnološka klasifikacija i svojstva voća i povrća, pomoćnih sirovina
  • Prijem, klasiranje i privremeno skladištenje sirovina,
  • Pranje i uklanjanje nekorisnih delova, mehaničkom i termičkom obradom sirovina,
  • Priprema ambalaže.
  • Izrada proizvoda od voća (kompot, džem, marmelada, pekmez) i povrća (marinirano povrće, ajvar).

Kandidati mogu i duže ostati na praksi i uz uslove koje dogovaraju sa vlasnicima firme u kojoj su na praksi.