Početna

O nama

Kursevi

Reference

Zaposleni

Kontakt

JPOA

O nama
  • Registracija

Agencija "AKADEMIJA" Čačak je osnovana 1992. godine pod imenom "Microcom", kao prva škola računara u Srbiji van Beograda. Od januara 2007. godine škola je promenila naziv u Agencija za obrazovanje "AKADEMIJA" Čačak, kada je i proširila svoju delatnost na druge oblike neformalnog obrazovanja (strani jezici, savremeno poslovanje, obuka stručnog osposobljavanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije).

Škola se nalazi u Čačku na dve lokacije, obe u strogom centru grada. Poseduje dva savremeno opremljena računarska kabineta sa ukupno 30 računara sa pratećom perifernom opremom za potrebe nastavnog procesa (video bimovi, platna, projektori, laptop računari). Posedujemo i četiri učionice opšte namene za organizovanje kurseva stranih jezika, savremenog poslovanja, obuka stručnog osposobljavanja, prekvalifikacija i dokvalifikacija.

Za potrebe realizacija različitih programa obuke u drugim gradovima širom Srbije, Agencija „Akademija“ angažuje adekvatne prostorne i tehničke resurse, kroz saradnju sa raznim školama, firmama i radionicama. Škola sprovodi obuke i u gradovima: Gornji Milanovac, Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Trstenik, Aleksandrovac, Varvarin, Novi Pazar, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš, Sjenica, Kosovska Mitrovica, Parteš, Ranilug, Gračanica, Lapnje Selo, Dragaš, Aranđelovac, Topola, Požega, Arilje, Ivanjica, Guča, Užice, Valjevo, Loznica, Šabac, Jagodina, Despotovac, Paraćin, Ćuprija, Leskovac, Vranje, Pančevo, Novi Sad, Vrbas, Bačka Palanka, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Novi Kneževac, Subotica, Beograd, Smederevska Palanka, Majdanpek, Bor, Negotin, Kladovo, Niš, Pirot, Kuršumlija, Prokuplje.

Agencija „Akademija“ ima profesionalni tim visoko obrazovanih predavača i instruktora angažovanih na matičnoj lokaciji u Čačku, kao i u drugim gradovima u kojima škola sprovodi obuke. Kadrovski kapacitet Agencije „Akademija“ čine i predavači/instruktori iz drugih gradova u kojima se obuke sprovode.

Agencija Akademija u okviru škole računara sprovodi kurseve osnovne i specijalističke informatičke obuke.

Osnovna informatička obuka sprovodi se po ECDL strandardu. Od 2005. godine Agencija Akademija je ovlašćeni ECDL test centar i organizuje obuke po akreditovanom nastavnom planu Syllabus 5.0, kao i polaganja za međunarodno priznate ECDL START i ECDL CORE sertifikate. Škola ima 12 ovlašćenih ECDL ispitivača iz Čačka, kao i iz drugih gradova.

Specijalistička informatička obuka organizuje se u saradnji sa školama iz Beograda, sa kojom imamo Ugovore o partnerstvu još od 1998. godine. Na taj način pružamo mogućnost sticanja svetski priznatih Microsoft, Adobe, Autodesk, CISCO, ComTIA sertifikata.

Agencija za obrazovanje "Akademija" već dvanaest godina uspešno organizuje i kurseve stranih jezika po programima verifikovanih instituta i škola, sa nivoima znanja po CEFR-u (Evropski okvir za poznavanje jezika). Organizujemo i poslovne kurseve kao i pripremne kurseve za polaganje za međunarodne sertifikate u Britanskom savetu i Gete Institutu.

U naš obrazovni program uvrstili smo i usluge iz domena stručnog osposobljavanja (prekvalifikacije i dokvalifikacije) za različite profile. Uspešno organizujemo kurseve iz oblasti preduzetništva, preduzetničke orijentacije, vođenja poslovnih knjiga, knjigovođe, računovođe, poslovne sekretare, poslovne asistente. Organizujemo obuke i polaganja stručnih ispita iz oblasti mašinske, građevinske i elektro struke. Takođe, organizujemo kurseve i polaganje stručnih ispita iz oblasti uslužnih delatnosti i starih zanata.

Agencija za obrazovanje Akademija Čačak je duži niz godina članica Udruženja poslovnih žena „Nadežda Petrović“ Čačak, i kao takva svojom delatnošću promoviše razvoj ženskog preduzetništva.

Referentna lista naših korisnika je jako brojna. Preko 25.000 obučenih polaznika među kojima je veliki broj iz firmi i organizacija, velikih sistema. Naročito ističemo saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom prosvete i sporta, za koje sprovodimo obuke po akreditovanim programima, nevladinim organizacijama (DRC, EAR, SDC, Fond za mikro razvoj, HO Božur...) sa kojima sprovodimo projekte za različite ciljne grupe među kojima su izbegla i raseljena lica, socijalno ugrožene grupe, osobe sa invaliditetom itd.

U periodu od 2008. do 2019. godine organizovali smo preko 300 obuka širom Srbije za potrebe NSZ među kojima su najatraktivnije obuke: osnovna informatička obuka po ECDL programu, specijalističke informatičke obuke, elektronsko poslovanje, jezičke obuke, obuke za vođenje poslovnih knjiga, knjigovođe, računovođe, poslovni sekretar, obuke za servisere računara, zavarivače, rukovaoce građevinskim mašinama, stolare, tesare, zidare, keramičare, fasadere, mesare, pekare, kozmetičare, frizere, gerontodomaćice, stari zanati (tkanje, vez, ručna keramika, knjigovezac...).

Tokom 2016. i 2017. godine Agencija Akademija je angažovana od strane JISA-e, Britanskog saveta i Gete instituta na realizaciji ECDL informatičkih i jezičkih obuka u okviru IPA 2012 projekta, na preko 85 obuka. Takođe, tokom 2016. i 2017. godine, Agencija Akademija je angažovana od strane firme „Panacea Solution“ Beograd na realizaciji oko 30 obuka za gerontodomaćice, negovateljice i lične usluge (frizer, pomoćnik frizera, kozmetičar, manikir i pedikir, šminker) takođe u okviru IPA 2012 projekta.

U maju 2017. godine Agencija Akademija je započela realizaciju individualnih i polindividualnih obuka u okviru projekta “Roma Education Fund:Improved Education and Integration Opportunities for Roma in Serbia (Phase 1)”. Projekat edukacije mladih Roma traje dve godine i do sada je kroz razne obuke prošlo oko 65 polaznika.

Agencija Akademija takođe već treću godinu, za potrebe Komesarijata za izbegla i raseljena lica, realizuje obuke srpskog jezika za migrante koji su stekli pravo na utočište u Republici Srbiji. Tim obukama za srpski jezik za strance priključio se i UNHCR.

Takođe, Agencija Akademija Čačak realizuje već dve godine obuke za potrebe Kancelarije za mlade Grada Leskovca. U pitanju su jezičke obuke (engleski jezik, nemački jezik), informatičke obuke (Joomla, WordPress), preduzetništvo, šminka i druge.

Agencija Akademija već duži niz godina radi informatičke, jezičke, kao i obuke iz oblasti prekvalifikacija i dokvalifikacija za tržište rada kao i za osobe sa invaliditetom, gluva i nagluva lica, slepa i slabovida lica i LMO. Za realizaciju obuka za osobe sa invaliditetom neophodna su Odobrenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za sprovođenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije, koja Agencija Akademija poseduje. Do sada je akreditovano 170 programa obuka za osobe sa invaliditetom.

Rukovodstvo i zaposleni u Agenciji za obrazovanje "Akademija" Čačak, svesni su da zadržavanje stečenog renomea i osvajanja novih pozicija na tržištu traži stalno angažovanje, pa su doneli odluku da u cilju unapređenja kvaliteta usluga ostalog obrazovanja (obrazovanje koje nije definisano prema stepenima obrazovanja, obuke za rad na računaru, učenje jezika i časovi konverzacije, pripremni časovi za polaganje ispita i prevođenje i usluge tumača, u sedištu organizacije i na svim lokacijama na kojima se izvode obuke uvedu integrisani sistem menadžmenta - IMS (QMS, EMS, OHSAS) a prema zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2015; SRPS ISO 14001:2015; SRPS OHSAS 18001:2008 i u skladu sa zakonima i propisima. Takođe, Agencija Akademija uspostavlja i sistem menadžmenta sigurnošću informacija-ISMS. Uspostavljanje sistema menadžmenta sigurnošću informacija -ISMS je dugoročno opredeljenje Agencije za obrazovanje Akademija Čačak. ISMS implementira zahteve standarda SRPS ISO/IEC 27001:2014 u poslovanje Akademije. U novembru 2019. godine Agencija „Akademija“ uvodi u svoje poslovanje i standard za prevođenje i sudske tumače SRPS ISO 17100:2015. Na taj način ime Agencije za obrazovanje Akademija postaje simbol vrhunskog kvaliteta u ostalom obrazovanju.

Tokom 2019. godine Agencija Akademija Čačak je dobila i status Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih (JPOA) za programe obuka (osnovna informatička obuka, osnovna informatička obuka po ECDL standardu, vođenje poslovnih knjiga, knjigovođa, krojenje i šivenje i obuka za gerontodomaćicu). U pripremi je još programa za sticanje statusa Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih (JPOA) kao i pohađanje seminara za andragoško ostručavanje predavačkog kadra.