Obuka, kurs i prekvalifikacija za servirke
Informacije o obuci:
Broj časova: 200 (1,5 mesec)
Oblast programa: Lične usluge – ugostiteljstvo
Karijerne mogućnosti:
Pruža put ka karijeri u oblasti ugostiteljstva. Kurs je namenjen osobama koje žele da rade kao serviri/ke u restoranima sa standardnom ponudom. Tokom kursa polaznici će steći osnovna znanja i veštine za rad na poslovima serviranja.
Ulazne kvalifikacije: Završena osnovna škola
Ključne kompetencije:
- Primenjuje principe bezbednosti na radu i
- Ume da pruži prvu pomoć
- veštine komunikacije sa kolegama na poslu.
- Zna da izvrši pripremanje restorana (čišćenje, slaganje stolova, uređivanje stolova)
- Zna da izvrši serviranje
- Zna da Komunicra sa gostima
- Zna da održava čistoću objekta
Struktura kursa:
- Bezbednost i zdravlje na radu
- Pružanje prve pomoći
- Pripremanje restorana (čišćenje, slaganje stolova, uređivanje stolova)
- Serviranje
- Komunikacija s gostima
- Održavanje čistoće objekta
Kandidati mogu i duže ostati na praksi i uz uslove koje dogovaraju sa vlasnicima firme u kojoj su na praksi.